4 Μαρτίου 2017

Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ …ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ






Κεντρικό σύνθημα εδώ και χρόνια σε διάφορες εθνικιστικές και μη ομάδες και κόμματα έχει γίνειτο κλείσιμο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Η αρχή έγινε με την κίνηση χριστιανών και μουσουλμάνων πολιτών το 2009 “Προξενείο ΣΤΟΠ” η οποία προβλήθηκε πανελλαδικά με αποτέλεσμα ένα κορυφαίο ζήτημα το οποίο ήταν “απαγορευμένο” ακόμη και στο να συζητείται, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει κορυφαίο πολιτικό ζήτημα στην περιοχή μας.
Ανάλογη ρητορική έχουν ακολουθήσει πολλά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία χρόνια ενώ κοινή γνώση σε όλους είναι η παράνομη και παρακρατική δράση της διπλωματικής αυτής αποστολής στο να οργανώνει συλλόγους και οργανώσεις και στην συνέχεια να χρηματοδοτεί με μαύρο χρήμα αυτές τις δομές ώστε να καταφέρονται εναντίον της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο να καταπιέζει την επίσημα αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα στο σύνολό της ώστε να δηλώνει μόνο “τουρκική”, στο να επεμβαίνει με προκλητικό τρόπο σε υποθέσεις του Ελληνικού Κράτους ακόμη και στο να επηρεάζει σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο τις αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές.
Η ιστοσελίδα αποδελτίωσης και μεταφράσεων τουρκικού και τουρκόφωνου τύπου της Θράκης “Τουρκικά Νέα” αναφέρεται στο θέμα της (κατ’ εμέ συμφωνημένης σε ανώτατο επίπεδο) συνδιοίκησης στην Θράκη και στο γεγονός πως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής λειτουργεί ως ανεξάρτητο κράτος, φακελώνοντας και επεμβαίνοντας σε υποθέσεις Ελλήνων πολιτών τους οποίους το τουρκικό καθεστώς θεωρεί ως “επικίνδυνους”, “αρνητικούς” προς αυτό ή και “ανεπιθύμιτους”.
Κατά την γνώμη μου υπάρχει λύση ΚΑΙ σε αυτό το ζήτημα. Για να μην φακελώνουν λοιπόν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας Ελληνες “ομογενείς” τους ως “γκιουλενιστές” μπορεί η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας και να χαρακτηρίσει και αυτή την οργάνωση του Γκιουλέν ως “τρομοκρατική”. Νομίζω πως σε αυτό αρχικά δεν θα διαφωνούσε ούτε ο Ερντογάν αλλά θα ενθουσιαζόταν.
Συνεπώς κάθε καταγόμενος από την “τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης” (όπως την αναφέρει η Τουρκία) “γκιουλενιστής” που θα πιάνεται να διατηρεί τώρα ή στο παρελθοόν “ιδιαίτερες” και “προνομιακές” σχέσεις με την οργάνωση του Γκιουλέν, θα απελαύνεται αμέσως στην “μητέρα πατρίδα” βάσει διακρατικής συμφωνίας. Νομίζω πως και αυτό θα ενθουσίαζε τον Ερντογάν. “Γκιουλενιστές” δεν θέλει για να καταδικάζει; Μες την ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ θα ήταν.
Το αποτέλεσμα για εμάς θα ήταν άμεσο. Σε λίγες ημέρες δεν θα είχε μείνει ούτε μισός “Τούρκος” στην Θράκη παρά μόνο Πομάκοι, Ρωμά και “Ελληνομουσουλμάνοι” (κατά το προξενικό “Τουρκομουσουλμάνοι”), το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής θα έκλεινε λόγω έλλειψης αντικειμένου εργασίας από μόνο του χωρίς εμείς να κάνουμε τίποτα και ο Ερντογάν θα ζητούσε αμέσως συγνώμη από τον Γκιουλέν για να σώσει την εν Ελλάδι μειονότητά “του”.


Θέλετε περισσότερες ιδέες; Στην διάθεσή σας, όπως πάντα!




Σωτήρης Μπουζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου