5 Οκτωβρίου 2016

Προβόπουλος: Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έκαναν λάθος επιλογές -Η κρίση θα μπορούσε να κρατήσει μόλις δυόμισι χρόνια




Σαφείς αιχμές για τον τρόπο που λειτούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετά την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο το 2010 διατύπωσε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κύριος Προβόπουλος μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο για λάθος πολιτικές επιλογές και λάθος χειρισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα το ΑΕΠ να μειωθεί σε ποσοστό 27%. Τα βέλη του κυρίου Προβόπουλου χτυπούν πρωτίστως τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και αυτές που ακολούθησαν.

«Η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει μόλις δυόμισι- τρία χρόνια. Να ταρακουνηθεί η χώρα γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να το γλιτώσει. Θα μπορούσε όμως αν είχε εφαρμόσει πιο σωστές πολιτικές να σταματήσει εκεί τον κατήφορο. Να δεχθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 15% αντί για 27% που έχουμε χάσει σήμερα και να είχε μπει σήμερα ήδη σε αναπτυξιακή πορεία έχοντας κερδίσει και μεγάλο μέρος του 2015.
Έχουμε χάσει σήμερα 26% του ΑΕΠ και κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πορεία. Η αβεβαιότητα είναι τεράστιο αρνητικό οικονομικό στοιχείο για τους οικονομικούς παράγοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου