5 Οκτωβρίου 2016

Ο Ερντογάν “ξηλώνει” ψευτομουφτήδες του στη Θράκη! Γιατί τους κατηγορεί




Το καθεστώς Ερντογάν βάζει χέρι και στη Θράκη “ξηλώνοντας” τους ψευδομουφτήδες που μέχρι τώρα στήριζε.Η “κατηγορία” γνωστή: συμπαθούντες έστω τον Γκιουλέν!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ,η Άγκυρα ξεκίνησε ..την «εκκαθάριση» του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Θράκη .

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντολή παύσης από τα καθήκοντα του ήρθε από την Άγκυρα για τον ιμάμη Χουσεΐν Χατζηχουσεΐν του τεμένους Τσινάρ Τζαμί που βρίσκεται στην Ξάνθη με την κατηγορία ότι ανήκει στην οργάνωση FETO που στηρίζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ήδη για τη θέση του απομακρυσθέντα ο Αχμέτ Μέτε προορίζει τον γαμπρό του, ιμάμη Ντελή Φατίχ.
Εκτός του Χουσεΐν Χατζηχουσεΐν, εντολή παύσης από τα καθήκοντα του ήρθε επιπλέον και για τον στενό συνεργάτη και «δεξί» χέρι του Αχμέτ Μέτε, ιμάμη Μουρτεζά Σινικοβαλή, ο οποίος είχε παραστεί το 2015 στην Ρόδο για την θρησκευτική εορτή του Ραμαζανιού εκπροσωπώντας την ψευδομουφτεία Ξάνθης.
Είναι πλέον πασιφανές ότι από το «στόχαστρο» της Άγκυρας δεν ξεφεύγει ούτε ο ίδιος ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τον οποίο ήδη μερίδα του μειονοτικού Τύπου ζητάει την παραίτηση του καθώς οι ιμάμηδες που φέρονται ως κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην οργάνωση FETO ήταν αποκλειστικά δικές του επιλογές.
Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Trakyanin Sesi» σε άρθρο της στις 2 Οκτωβρίου 2016 υπογραμμίζει πως «17 ιμάμηδες στην Ξάνθη, με την κατηγορία ότι ανήκουν στους FETO, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα τους» ενώ ο συντάκτης στρέφοντας τα βέλη του προς τον Αχμέτ Μέτε αναρωτιέται αν μετά από όλα αυτά «θα παραιτηθεί ή θα του ζητήσουν να παραιτηθεί».
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αναταραχή στους κόλπους των στελεχών της μειονότητας που ελέγχονται από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής είναι ήδη μεγάλη καθώς η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να «καθαρίσει» μια και καλή το δίκτυο του Γκιουλέν στην Θράκη, όπου εμπλεκόμενοι και μη κατηγορούν ο ένας τον άλλον σε μια προσπάθεια να θέσουν εαυτόν στο «απυρόβλητο».
Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου