18 Αυγούστου 2015

Αντιμέτωπη με τους βουλευτές της για το ελληνικό χρέος η Μέρκελ




Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός της θα μιλήσει σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με στόχο να μεταπείσει τους διαφωνούντες βουλευτές, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


Η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ασκήσουν πίεση στους βουλευτές να στηρίξουν το πρόγραμμα βοήθειας ύψους 86 δις. ευρώ, σημειώνοντας ότι αυτό προσφέρει μία «βιώσιμη διαδρομή», παρά το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έχει ακόμη δεσμευθεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότησή του. Μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σχεδιάζουν τη διεξαγωγή μίας δοκιμαστικής ψηφοφορίας.
«Δεν θα μπορέσω να συναινέσω», δήλωσε ο βουλευτής και υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Χανς Μίχελμπαχ του αδελφού βαυαρικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.
«Είμαι επαγγελματίας επιχειρηματίας, μπορώ να διαβάσω προϋπολογισμούς και είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε πλέον βιωσιμότητα του χρέους. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - ότι είναι στα σκαριά η αρχή μίας ένωσης μεταβιβαστικών πληρωμών», δήλωσε ο Μίχελμπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου