11 Ιουνίου 2015

Γ.Ρωμανιάς: "Nα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος"



Αναφορές στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν το 2012 στις συντάξεις, έκανε στην Πάτρα, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος παρέστη στο συνέδριο της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, που πραγματοποιείται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως είπε, η προσφυγή έγινε από συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο η απόφαση έχει ισχύ και για το δημόσιο.

Επίσης, όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι στην απόφαση γίνεται αναφορά και στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία χαρακτηρίζεται ως καταχρηστική, ενώ και αυτές οι συντάξεις χαρακτηρίζονται ως κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά, «η απόφαση αυτή μας δίνει την πολιτική και νομική κατεύθυνση για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και δικαιώνει την προσπάθεια μας να την καταργήσουμε».

Ακόμη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση καταργεί και τον μαθηματικό τύπο προσδιορισμού του εφάπαξ στο Δημόσιο, ο οποίος οδηγούσε σε μειώσεις έως και 40%. Όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 θα πάρουν αναδρομικά όσα έχασαν, μετά τον επαναπροσδιορισμό του μαθηματικού τύπου, κάτι που έχει ήδη γίνει σε 21 λογαριασμούς εφάπαξ. Για τους υπόλοιπους 16 λογαριασμούς, ο Γιώργος Ρωμανιάς είπε ότι ο επαναπροσδιορισμός του μαθηματικού τύπου ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου