9 Απριλίου 2015

Reuters: Προθεσμία έξι ημερών στην Ελλάδα από το EWGΒελτιωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ζητούν οι δανειστές


Reuters: Προθεσμία έξι ημερών στην Ελλάδα από το EWGΒελτιωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ζητούν οι δανειστές



Βελτιωμένη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι από την Ελλάδα εντός έξι εργάσιμων ημερών, προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να ανοίξουν τον δρόμο για οποιονδήποτε νέο δανεισμό στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο, η Αθήνα απηύθυνε έκκληση για ρευστό κατά την χθεσινή συνάντηση των υφυπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, όμως οι Ευρωπαίοι απάντησαν ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόοδος στη λίστα των μέτρων που στόχο έχουν να καταστήσουν βιώσιμα τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Από την πλευρά της Ελλάδας, υπήρξε μια ισχυρή δήλωση ότι η ρευστότητα χειροτερεύει και υπήρξε έκκληση για την απελευθέρωση κάποιου είδους ρευστότητας στήριξης πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Απριλίου», είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Αλλά κανένας δεν γνωρίζει πως θα μπορούσε αυτό να γίνει – δεν υπάρχει προθυμία να προσφερθεί στήριξη προτού σημειωθεί κάποια πρόοδος όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Μιλώντας νωρίτερα σε οικονομικό συνέδριο στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε την Ευρωζώνη ότι επιβάλλει μια «τοξική θεραπευτική αγωγή» στην Ελλάδα και την οδηγεί σε έλλειψη ρευστότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου