9 Απριλίου 2015

Moody’s: Απειλεί με υποβάθμιση την αξιολόγηση «Αa1» της Μ. Βρετανίας λόγω του κινδύνου για Brexit

Moody’s: Απειλεί με υποβάθμιση την αξιολόγηση «Αa1» της Μ. Βρετανίας λόγω του κινδύνου για Brexit



«Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις πιθανότητες εξόδου από την ΕΕ»
Με υποβάθμιση λόγω του αυξημένου κινδύνου αποχώρησης από την Ε.Ε. απειλεί τη Μεγάλη Βρετανία ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Ειδικότερα, ενόψει της κρίσιμης και αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Μαΐου, η Moody’s προειδοποιεί πως ο κίνδυνος εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά credit negative για την αξιολόγηση «Aa1».
Ανεξαρτήτου νικητή στις επικείμενες εκλογές, εξηγεί η Moody’s, η δημοσιονομική πορεία της Βρετανίας θα συνεχιστεί, καθώς τα δύο κυρίαρχα κόμματα έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία.
Μοναδική πηγή κινδύνου για την αξιολόγηση της χώρας, συνεχίζει, είναι η προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.
«Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις πιθανότητες εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.» αναλύει, δεδομένου πως ο D. Cameron έχει δεσμευτεί για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος το 2017.
Όμως, οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι αρνητικές στη βρετανική οικονομία, καθώς το 50% των βρετανικών προϊόντων αλλά και το 36% των υπηρεσιών συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως εκ τούτου, καταλήγει η Moody’s, εφόσον συντελεστεί το Brexit, η Μ. Βρετανία θα βιώσει μία σειρά αρνητικών επιπτώσεων στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου