20 Απριλίου 2015

Λαγκάρντ: Φτάνει στο τέλος του ο «μήνας του μέλιτος» με τους πιστωτές


Λαγκάρντ: Φτάνει στο τέλος του ο «μήνας του μέλιτος» με τους πιστωτές



Συνεχείς είναι οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία άμεσα.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που, όπως είπε, η κυβέρνηση υποσχέθηκε «για να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Σε συνέντευξη της στους FT, προειδοποίησε μάλιστα ότι «όποιο "μήνα του μέλιτος" μπορεί να είχε με τους πιστωτές, φτάνει ήδη στο τέλος του».

Την ίδια ώρα, παράλληλη μυστική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο, κυβέρνησης και θεσμών, με στόχο τη συμφωνία, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Όπως αναφέρει, πραγματοποιήθηκε προ τεσσάρων εβδομάδων δείπνο στη Φραγκφούρτη, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για το Frankfurt Dinner Group, το οποίο μετά τη την πρώτη συνεδρίαση με φυσική παρουσία, ακολούθησαν και άλλες μέσω τηλεδιασκέψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου