20 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Πολιτεία και αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά. Το «δώρο» Πανούση στον πρωθυπουργό






Τσίπρας: Πολιτεία και αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά. Το «δώρο» Πανούση στον πρωθυπουργό

Τσίπρας: Πολιτεία και αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά. Το «δώρο» Πανούση στον πρωθυπουργό



Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών οφείλει να αντιστοιχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, υπογραμμίζοντας ότι μέρος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι και η εμπέδωση των δημοκρατικών αρχών, του νόμου και του σεβασμού προς τον πολίτη. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι πρέπει να μεταρρυθμιστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΑΣ και έκανε λόγο για ανάγκη μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και την παρανομία ενός της αστυνομίας, καθώς, όπως είπε, το κύρος της κρίνεται από την «κάθετη και απόλυτη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων». «Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Όσον αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές αντιλήψεις των πολιτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι προφανώς οι αστυνομικοί έχουν τις πεποιθήσεις τους, ωστόσο δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αντιδημοκρατικές πρακτικές και ενέργειες, ειδικά όταν υποκινούνται από «αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί από τη δημοκρατία».


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η αστυνομία βρίσκεται στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της κοινωνίας, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη συνεχούς νομιμοποίησης της κυβέρνησης και ότι η πολιτεία και η αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά.


Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».


Θέλουμε, πρόσθεσε, μία Αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα. Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα». O Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.


Εντύπωση προκάλεσε το ότι στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Πανούσης, που βρισκόταν δίπλα του, του παρέδωσε ένα «δωράκι». Όπως εξήγησε, το δώρο είναι ένας φάκελος 40 σελίδων προς τον πρωθυπουργό με τα αιτήματά του. Δηλαδή όλα όσα πρέπει να γίνουν για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, τα χρήματα που πρέπει να εξευρεθούν για την αγορά μέσων και προμηθειών. «Η αστυνομία είναι στα χέρια σας» είπε γελώντας ο κ. Πανούσης στον κ. Τσίπρα. «Η αστυνομία είναι στα χέρια όλων μας» του απάντησε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου