14 Οκτωβρίου 2014

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα πουλούσαν παραποιημένα [photos]


Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα πουλούσαν παραποιημένα [photos]

Τη δράση μιας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία… στη συνέχεια διέθεταν στην κυκλοφορία με παραποιημένα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και αφού είχαν εκδώσει νέες άδειες κυκλοφορίας σε στοιχεία τρίτων προσώπων, σταμάτησε ο «Θησέας».

Όπως ανακοινώθηκε κλιμάκιο αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου «ΘΗΣΕΑΣ», στην περιοχή του Αιγάλεω, πέρασε χειροπέδες σε τρεις Έλληνες, ηλικίας 32, 44 και 49 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες μαζί με το συνεργό τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων Στη συνέχεια τα οδηγούσαν στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου, όπου παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και αφού προέβαιναν σε έκδοση νέων άδειών κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων, τα διέθεταν στην κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα με παραποιημένα χαρακτηριστικά. Κατασχέθηκε επίσης ένα ταξί το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένας ηλεκτρικός τροχός και πέντε κουτιά που περιείχαν πλήθος πόντες με διαφορετικούς χαρακτήρες και σύμβολα.
Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 49χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου