11 Μαΐου 2014

Run Greece - Ρεκόρ συμμετοχών με 2780 δρομείς στα Γιάννενα (Φωτορεπορτάζ)

Run Greece  Ρεκόρ συμμετοχών με 2780 δρομείς στα Γιάννενα (Φωτορεπορτάζ) 

Μια γιορτή του αθλητισμού και της αλληλεγγύης αποτέλεσε και ο φετινός αγώνας της σειράς Run Greece στα Γιάννενα, με χιλιάδες κόσμου γυναίκες, άνδρες και παιδιά να «πλημμυρίζουν» το κέντρο της πόλης και την παραλίμνια περιοχή, μετατρέποντας την πρωτεύουσα της Ηπείρου σε ένα απέραντο στάδιο.
Στους σημερινούς «Αγώνες Πόλης για Όλους» όπως είναι το κεντρικό σύνθημα, πραγματοποιήθηκαν τρείς αγώνες 10, 5 χιλιομέτρων και παιδιών στους οποίους έτρεξαν 2780 δρομείς, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών, ενώ εκατοντάδες συμπολίτες παρακολούθησαν ή συμμετείχαν εθελοντικά υποστηρίζοντας τους αθλητές στην διάρκεια των διαδρομών.
Ο αγώνας Run Greece πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Γιάννενα με την συνδιοργάνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου και μεγάλο χορηγό την Wind. Την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έδωσαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης.
Ανάμεσα στους αθλητές, αλλά και στους εθελοντές, και πολλοί υποψήφιοι για τον Δήμο και την Περιφέρεια. Στα 5 χιλιόμετρα έτρεξε ο υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας μαζί με τον Παντελή Κολόκα, ενώ στον δρόμο των 10 χιλιομέτρων έτρεξε και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου.
Νικητής στους άνδρες ήταν ο πανελληνιονίκης Μιχάλης Παρμάκης, ο οποίος πέτυχε τον καλύτερο χρόνο για φέτος στα 10 χλμ. με επίδοση 32.58. Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας πριν λίγες, μέρες έκοψε και πάλι πρώτος το νήμα και πλέον βάζει πλήρη για τον μεγάλο αγώνα τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό μαραθώνιο τον ερχόμενο Νοέμβριο. «Η διοργάνωση ήταν άψογη, ο κόσμος στα Γιάννενα πολύ ζεστός, τον αγώνα πραγματικά τον ευχαριστήθηκα και πλέον κοιτάζω τον μεγάλο στόχο τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Θα ξεκουραστώ λίγο και θα προετοιμαστώ όσο μπορώ καλύτερα γιατί με ενδιαφέρει να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες» τόνισε αμέσως μετά την απονομή. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Τσώλης και την τρίτη ο Γιώργος Πέτσης.
Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Σόνια Γεκίνη Μπουρδούμη με 38.59. «Όλα ήταν άψογα και πραγματικά ευχαριστήθηκα πολύ την διαδρομή», τόνισε η νικήτρια. Δεύτερη ήταν η Διόνη Γκόρλα και τρίτη η Νικολέτα Χήτα. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτευσε ο Σπύρος Γκίνης.
Όπως σε κάθε αγώνα Run Greece, η WIND πρόσφερε χρήματα σε ένα κοινωνικό ίδρυμα. Για τον δεύτερο αγώνα στα Γιάννενα επιλέχθηκε η «Μέριμνα», για την οποία συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, καθώς η WIND θα δώσει 3 ευρώ για κάθε αθλητή που πέρασε κάτω από την αψίδα που στήθηκε στην διαδρομή.





http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου