26 Αυγούστου 2013

Η Microsoft ξαναχτυπά με το "Kinect"Βίντεο.

Η Microsoft ξαναχτυπά με το "Kinect"Βίντεο.

Η Microsoft έχει ένα όραμα για έναν κόσμο όπου κάθε επιφάνεια είναι μία οθόνη αφής Windows...



Και το όραμα αυτό ήρθε πιο κοντά στην πραγματικότητα την περασμένη εβδομάδα.

Η startup επιχείρηση Ubi Interactive διαθέτει ένα λογισμικό αξίας 150 δολαρίων που μπορεί να μετατρέψει κάθε τοίχο, γραφείο ή οθόνη σε οθόνη αφής 45 ιντσών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε έναν αισθητήρα Microsoft Kinect και μία οθόνη ή έναν προτζέκτορα, και η προβολή θα αποκτήσει αμέσως ιδιότητες οθόνης αφής. Το λογισμικό της Ubi υποστηρίζει οθόνες αφής μέχρι και 100 ιντσών, με κόστος 379 δολάρια.


H Ubi συνεργάστηκε με τους μηχανικούς της Microsoft πέρυσι, στα πλαίσια το προγράμματος Kinect Accelerator και ήταν μία από τις έντεκα startups που επιλέχθηκαν για να αναπτύξουν εφαρμογές και λογισμικό για το Kinect.


Ο συνδυασμός λογισμικού-Kinect αντιλαμβάνεται το άγγιγμα μιας επιφάνειας από ένα δάχτυλο, επιτρέποντας στο χρήστη να κλικάρει πάνω σ’ αυτήν, να μεταφέρει στοιχεία από το ένα σημείο στο άλλο, να κατέβει στο τέλος της σελίδας και να επιτελέσει, με άλλα λόγια, όλες τις λειτουργίες μιας οθόνης αφής.


Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας της Ubi είναι ότι οι οθόνες αφής είναι μεν χρήσιμες, αλλά και εξαιρετικά ακριβές -ιδιαίτερα οι μεγάλες που χρησιμοποιούνται σε χώρους συναντήσεων ή προβολών. Όμως, πολλές εταιρείες έχουν ήδη προτζέκτορες ή τηλεοράσεις σε αίθουσες συσκέψεων. Με το συνδυασμό του Kinect, που κοστίζει 250 δολάρια, και του λογισμικού της Ubi, αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν πλέον να μετατραπούν σε οθόνες αφής.
«Καθιστώντας δυνατή τη μετατροπή κάθε επιφάνειας σε μία οθόνη αφής, μειώνουμε το κόστος και επεκτείνουμε τη δυνατότητα διαδραστικών προβολών σε χώρους όπου κάτι τέτοιο δεν ήταν προηγουμένως δυνατό, όπως π.χ. σε τοίχους δημοσίων κτιρίων», λέει ο Άναπ Τσάτοτ, διευθύνων σύμβουλος της Ubi. Καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να υιοθετούν τα Windows 8 -το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που είναι βασισμένο στην αφή- το να έχουν πρόχειρη μία μεγάλη οθόνη αφής θα αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό γι’ αυτές.


Η Microsoft αναπτύσσει επίσης μία τεχνολογία φορητού προτζέκτορα που θα επιτρέψει στους χρήστες smartphone να προβάλλουν και να ελέγχουν τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων τους στο χέρι τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου